¡No hay eventos!

Fecha

Sep 03 2022
Finalizdo!

Hora

19:00 - 20:00

Espectacle Empar estrena absoluta al Festival Matarranya Intim 2022

Empar es un projecte on la idea original  naix després de que la autora i actriu Ana Sánchez va fer un taller, amb l’antropòloga i terapeuta Sofía Staly, sobre el viatge de la “Dona Cíclica”. Un viatge a través dels arquetips sobre els cicles de la dona, on a través de rituals, dansa creativa, la pràctica del QiGong (art marcial) i la natura com a medicina espiritual vaig explorar els diferents arquetips de la dona: la donzella, la mare, la bruixa i la avia que correspon a la dona sàvia, que a més  van relacionat cadascun en la seua interprestacio d´ells amb les estacions i els elements de la natura:

Doncella: Primavera-juventut-aire

Mare: estiu-cuidat i nutrició- aigua

Bruixa: la tardor- intuïció i la percepció-foc

Avia: Hivern- subduiria i tranquil·litat- Terra

Amb aquesta idea en vaig posar en contacte amb la directora Pepa Gómez, i li vaig proposar treballar sobre aquests arquetips en el context actual i després de mesos d’improvisació va nàixer “Empar”, un espectacle de mim i clown poètic.

ESPECTACLE EMPAR, UN PROJECTE SONORO PER A TOTA LA FAMILIA

Sinopsi de l’obra:

A Empar no li calen paraules per a contar-nos la seua història, en té prou amb el gest, la música i l’humor. Ella és alhora les nostre iaies i les nostres mares, és el mirall que reflecteix tantes històries de dones. Cuidar i estimar els seus, sense temps per a pensar en ella mateixa, com un donyet que fa un treball invisible, però imprescindible.

Tema :

El tema principal de l’espectacle és el maltractament silenciós i invisible que les dones han rebut mentre es deixaven la vida cuidant dels altres

El seu Fonament en el context actual:

Nom de dona popular a València i acció d’emparar, que és protegir, ajudar.

És una dona anònima que des de menuda li van ensenyar a cuidar dels germans, després dels fills, de l’home i després dels pares quan eren grans. A més a més treballa netejant les cases i qualsevol feina per aportar diners.

Qui ha cuidat d’Empar?

dissabte3 y diumenge 4 de septembre esterem esperan vos

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *